Medvetna Matval påverkar och gör skillnad. Vi jobbar för mer ekologisk, närodlad och giftfri mat. Vi kollar bestämmelser som skall skydda oss konsumenter. Vi har anordnar föredrag, skriver insändare, påverkar politiker.

Välbesökta föreläsningar om; Socker och vad det gör i kroppen. Energidryckers påverkan på hjärta och hjärna. Mat som medicin. GMO och Gotländskt jordbruk. Vi har haft många föreläsningar om Ogräsmatlagning och Att läsa på en innehållsförteckning och bli en medveten konsument. Matlagningskurser, Ekologisk barnmat, Gutekorn, Gör din egen Fond.mm

Några av våra strider som vi vunnit under åren har varit: 
 -Vi anmälde Unilevers reklam om Becel och det margarinets påstådda hälsofördelar och vi vann! -Vi agerade stenhårt mot Regionen Gotlands planer på Kok och kylmat och argumenterade för tillagningskök. – Vi påverkade barn och utbildningsnämnden så att skolbarnen får välja mellan Bregott och Lätta.

Vi har skrivit insändare och varit med i Radio och TV om t.ex Lightprodukter, Olika sorters fett, sjukvårdens kostråd till överviktiga barn, fördelar med svenskt kött och hur man som konsument kan välja bra mat som är god och inte för dyr.

Nu står föreningen inför en nystart

Vi vill gärna ha kontakt med just dej som vill vara medlem. 
Och vi vill ha kontakt med dej som är extra kunnig inom något som rör föreningen. Du som tillsammans med andra kan göra uttalande i föreningens namn. Vi har möjlighet att påverka både Region Gotland och Regeringen genom våra nätverk.

Kontakta oss! Karin 0733 321742